Gedrag

Verlatingsangst hond oplossen

Hoe kan ik de verlatingsangst van hond oplossen? Deze vraag krijgen we wekelijks. Want naast dat je het vast verdrietig voor je hond vindt dat ie zich rot voelt kun je ook te maken hebben met klagende buren. Om je hond met verlatingsangst te kunnen helpen is het belangrijk te monitoren hoe het met hem gaat als jij van huis bent. 

Verlatingsangst hond oplossen op afstand. 

Zien en horen = weten. Dus schaf hiervoor een camera aan, kijk en luister bijvoorbeeld op je telefoon of tablet hoe jouw hond het doet als jij van huis bent.
Zoals je al in het artikel Verlatingsangst bij de hond hebt kunnen lezen is de kans dat je hond verlatingsangst heeft zeer groot is als je hond een van de volgende gedragingen laat zien of horen als jij van huis bent:

  • Blaffen, Piepen, Janken
  • Slopen
  • Onzindelijkheid

Dit zijn de meest voorkomende gedragingen bij verlatingsangst. Maar er zijn meer gedragingen die de hond kan laten zien met verlatingsangst, dit kan voor elke hond anders zijn, ze zijn tenslotte allemaal uniek!
Er zijn ook honden die het als oncomfortabel ervaren als ze alleen thuis worden gelaten, maar niet in paniek raken. Deze honden laten niets zien of horen van het bovengenoemde, maar voelen zich niet comfortabel. Zij kunnen bijvoorbeeld niet snel rust vinden of gaan slapen als de eigenaar weggaat.

Producten ter ondersteuning

Honden die het moeilijk hebben met alleen thuis zijn kunnen gebaat zijn bij een ondersteuning door een supplement met natuurlijke rustgevende ingrediënten. Wij hebben hiervoor het supplement  Calm van Canifelox. Ook een Relaxopet of een knuffel met hartslag kunnen voor deze honden ondersteuning bieden. In de productbeschrijvingen kun je lezen hoe je deze in kunt zetten om de hond zich meer ontspannen te laten voelen. 

Hond met verlatingsangst trainen

Als de hond een vorm van paniek of grote stress ervaart als jij van huis bent, dan zul je de hond moeten leren dat de wereld niet vergaat als jij van huis bent. Dit kun je het beste doen onder begeleiding van een gecertificeerde trainer. Want de trainer is opgeleid om aan de hand van jouw camera beelden van jouw hond precies te zien welke stress signalen jouw hond laat zien en kan bepalen wat jouw hond nodig heeft aan begeleiding. Met een plan op maat, speciaal gemaakt voor jouw hond kun je onder intensieve begeleiding gaan trainen. 

Wij werken samen met een gecertificeerde trainer gespecialiseerd in verlatingsangst; Pipilou Helpt. Daar kun je geholpen worden om te bepalen of jouw hond verlatingsangst heeft en ze kunnen jouw voorzien van een plan op maat met online begeleiding. 

Een algemeen schema of plan sluit niet aan op jouw hond. Daarbij is de kans zeer groot dat je geen stevige basis opbouwt en daarom ook geen blijvend resultaat kunt verwachten. Zonde van je geld en energie!

Wat kun je zelf al doen?

Als je hond zich in het dagelijks leven meer ontspannen voelt dan heeft dat vaak ook positieve invloed op de training. Want een ontspannen hond leert sneller dan een hond die zich angstig of gestrest voelt. Natuurlijk is het belangrijk dat de hond goed uitgelaten is, dat hij geen honger heeft en tot rust is gekomen na de wandeling voordat hij alleen thuis gelaten wordt.

Verlatingsangst hond oplossen met de Calm. 

De producten die je op onze site kunt vinden kunnen ook goede ondersteuning bieden in de training voor honden met verlatingsangst. Ons supplement Calm van Canifelox kan jouw hond helpen zich meer ontspannen te voelen. Dit product bevat psychobiotica die het lichaam kunnen beschermen tegen spanning dankzij hun invloed op het spijsverteringssysteem en het centraal zenuwstelsel. Het product heeft een natuurlijk kalmerend effect op honden, zonder slaperigheid te veroorzaken.

Wij hebben ook goede ervaringen met de Relaxopet om honden door middel van geluidstherapie te kalmeren in stressvolle situaties en een knuffel met hartslag  om honden een meer ontspannen gevoel te geven. Je kunt deze artikelen kopen in onze webshop. 

One thought on “Verlatingsangst hond oplossen

  1. Emma schreef:

    Wat een goede tips om verlatingsangst bij een hond te voorkomen. Onze vorige hond had hier helaas behoorlijk last van, we hebben hem uit het asiel gehaald. Met goede tips, ook van de dierenwinkel, is dat gelukkig overgegaan. Ik ben het er helemaal mee eens dat straffen nooit de oplossing is, positief belonen werkt veel beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *