Gezondheid

Verharing hond verminderen

 

Het is erg vervelend als je hond last heeft van veel haarverlies. Helemaal als je hond lange haren heeft. Dan zie je de plukken met haren vaak door het huis dwarrelen. Om nog niet te spreken van de kleine haartjes die vast blijven zitten in de bank. Je wilt het verharen van je hond dan zo snel mogelijk verminderen. In dit artikel gaan we in op supplementen die het verharen van de hond kunnen verminderen.

Verharen van de hond verminderen met de verharingsbooster

Dat honden verharen is een heel normaal natuurlijk proces. De meeste honden verharen 2 keer per jaar maar er zijn ook rassen die meerdere malen per jaar verharen. Ook kan er wel een onderliggende oorzaak zijn maar daar gaan we verder in het artikel op in. Is er geen onderliggende oorzaak en wil je dat je hond door de verharing komt dan is Dog Verharings Booster een aanrader. Hiermee versnel je namelijk het verharingsproces. De oude vacht zal sneller plaatsmaken voor een prachtige nieuwe vacht. Je kunt het gemakkelijk over het voer verstrekken.

Probiotica kan zinvol zijn bij het verharen van je hond

Zoals hierboven beschreven is het normaal dat je hond verhaart. Toch kan een verstoring in de spijsvertering een oorzaak zijn van overmatige verharen en kale plekken op de huid. De darmen zijn het motortje van je hond. Als die niet goed werkt of als voedingsstoffen niet goed worden opgenomen, dan kan dit voor veel klachten zorgen waaronder het verharen van je hond. Om de spijsvertering van je hond extra ondersteuning te geven is de Gastro van Canifelox een aanrader om toe te voegen aan het voer.

Omega 3 en 6 vetzuren om verharen van je hond te verminderen  

Een langdurig tekort aan Omega vetzuren kan zich uiten in kale plekken, een vette vacht maar ook in haaruitval. Supplementen die bijdragen aan verminderde haaruitval zijn zalmolie en schapenvet. Zalmolie bevat de belangrijke omega vetzuren, bekijk voor meer informatie de zalmolie in ons assortimet  

Schapenvet bevat vitamine A en vitamine D. Beide vitamines zijn essentieel voor een gezonde vacht. Zowel de zalmolie als schapenvet zijn verkrijgbaar in een vloeibare variant waardoor je het gemakkelijk over het voer kunt toedienen. Vergeet niet dat beide supplementen bedoeld zijn als toevoeging aan het normale rantsoen en dat het geen vervanging is. 

Verminderde weerstand kan zorgen voor meer haaruitval

Door ziekte of een operatie kan de weerstand van honden verminderen. Als honden niet lekker in hun vel zitten zie je dit vaak direct terug in de vacht. Een doffe vacht en veel haaruitval is dan het effect. Wil je de weerstand van je hond een boost geven dan is de Immuno van Canifelox een aanrader. Het bevat alle noodzakelijke vitaminen en mineralen die bijdragen aan de gezondheid van je hond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *