Gezondheid

Verharing hond verminderen

verharing hond verminderen

Het is erg vervelend als je hond last heeft van veel haarverlies. Helemaal als je hond lange haren heeft. Dan zie je de plukken met haren vaak door het huis dwarrelen. Om nog niet te spreken van de kleine haartjes die vast blijven zitten in de bank. Je wilt het verharen van je hond dan zo snel mogelijk verminderen. In dit artikel geven we je tips hoe je de verharing van je hond kunt verminderen. 

Verharing van je hond verminderen met een verharingsbooster

Dat honden verharen is een heel normaal natuurlijk proces. De meeste honden verharen 2 keer per jaar maar er zijn ook rassen die meerdere malen per jaar verharen. Ook kan er wel een lichamelijke onderliggende oorzaak zijn maar daar gaan we verder in het artikel op in. Heb je het vermoeden dat er sprake is van een lichamelijke oorzaak  Is er geen onderliggende oorzaak en wil je dat je hond door de verharing komt dan is Dog Verharings Booster een aanrader. Hiermee versnel je namelijk het verharingsproces. De oude vacht zal sneller plaatsmaken voor een prachtige nieuwe vacht. Je kunt het gemakkelijk over het voer verstrekken.

Verharing van je hond verminderen met probiotica. 

Zoals hierboven beschreven is het normaal dat je hond verhaart. Toch kan een verstoring in de spijsvertering een oorzaak zijn van overmatige verharen en kale plekken op de huid. De darmen zijn het motortje van je hond. Als die niet goed werkt of als voedingsstoffen niet goed worden opgenomen, dan kan dit voor veel klachten zorgen waaronder het verharen van je hond. Om de spijsvertering van je hond extra ondersteuning te geven is  probiotica een aanrader om toe te voegen aan het voer. We hebben probiotica in poedervorm, kauwtabletten en als snoepjes. Klik hier voor de producten. 

Verharing van je hond verminderen met skin en coat  chews 

Deze snoepjes bevatten al noodzakelijke ingrediënten die nodig zijn om de huid en vacht te ondersteunen. Deze smaakvolle snoepjes bevatten Omega 3, DHA, EPA en biotine. Naast dat het goed is om verharing te verminderen werkt het ook goed voor honden die overmatig krabben. Klik hier voor het product. 

Omega 3 en 6 vetzuren om verharen van je hond te verminderen  

Een langdurig tekort aan Omega vetzuren kan zich uiten in kale plekken, een vette vacht maar ook in haaruitval. Supplementen die bijdragen aan verminderde haaruitval zijn zalmolie en schapenvet. Zalmolie bevat de belangrijke omega vetzuren, bekijk voor meer informatie de zalmolie in ons assortimet  

Schapenvet bevat vitamine A en vitamine D. Beide vitamines zijn essentieel voor een gezonde vacht. Zowel de zalmolie als schapenvet zijn verkrijgbaar in een vloeibare variant waardoor je het gemakkelijk over het voer kunt toedienen. Vergeet niet dat beide supplementen bedoeld zijn als toevoeging aan het normale rantsoen en dat het geen vervanging is. 

Geef een boost aan de weerstand  om de verharing van je hond te verminderen.

Door ziekte of een operatie kan de weerstand van honden verminderen. Als honden niet lekker in hun vel zitten zie je dit vaak direct terug in de vacht. Een doffe vacht en veel haaruitval is dan het effect. Wil je de weerstand van je hond een boost geven dan is de Immuno van Canifelox een aanrader. Het bevat alle noodzakelijke vitaminen en mineralen die bijdragen aan de gezondheid van je hon

Wat kan ik nog meer doen om de verharing van mijn hond te verminderen?

Naast het geven van supplementen kun je natuurlijk nog meer doen om de huid en vacht van je hond zo gezond mogelijk te houden. 

  1. Regelmatig borstelen: Door je hond regelmatig te borstelen, verwijder je losse haren voordat ze op de grond of meubels terechtkomen. Dit kan helpen om de hoeveelheid haar die je hond verliest te verminderen.

  2. Voeding: Een gezond dieet kan de kwaliteit van de vacht van je hond verbeteren en de hoeveelheid verharen verminderen. Zorg ervoor dat je hond een evenwichtige voeding krijgt met voldoende essentiële voedingsstoffen, zoals omega-3 vetzuren

  3. Hydratatie: Zorg ervoor dat je hond voldoende water drinkt, omdat hydratatie belangrijk is voor een gezonde vacht.

  4. Regelmatige verzorging: Naast borstelen, kan regelmatig wassen met een geschikte shampoo voor honden helpen om losse haren te verwijderen en de vacht gezond te houden.

  5. Omgevingsfactoren: Controleer of je hond niet wordt blootgesteld aan omgevingsfactoren die spanning kunnen veroorzaken. Angst kan namelijk een oorzaak zijn van overmatig verharen.

  6. Overmatig verharen kan soms worden veroorzaakt door lichamelijke klachten. Heb je dit vermoeden raadpleeg dan altijd een dierenarts. 

Door een combinatie van deze maatregelen en het geven van je juiste supplementen kun je helpen om het verharen van je hond te verminderen en de vacht gezond te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *