Rustgevend middel hond

Ben je op zoek naar een rustgevend middel voor je hond? Spanning bij je hond kan veel oorzaken hebben. Misschien heeft je hond in het verleden iets meegemaakt wat de spanning veroorzaakt. Vooral honden uit het buitenland hebben een rugzakje en de jaarwisseling is ook een gebeurtenis die veel honden het liefste nooit meer meemaken. Toch hoeft het niet altijd zo te zijn dat iets uit het verleden zorgt voor spanning bij jouw hond. Het kan ook iets zijn wat in de hond zelf zit. Het ene ras is ook gevoeliger voor spanning dan het andere ras.

Toont alle 3 resultaten

Wanneer geef ik mijn hond een rustgevend middel?

Omdat spanning veel uitingsvormen kent, is het eerst belangrijk om vast te stellen of het gedrag voortkomt uit spanning. Als dit het geval is dan kan de Calm als rustgevend middel voor je hond natuurlijke ondersteuning geven. Uitingsvormen die veel voorkomen zijn.

✅ Moeite hebben met alleen zijn

✅ Overmatig blaffen

✅ Trillen en hijgen

✅ Uitvallen naar andere mensen of honden

✅ Bang zijn voor geluiden als onweer, vuurwerk en insecten

✅ Niet in de auto durven

✅ Altijd aan staan en overprikkeld zijn

Kan een rustgevend middel voor mijn hond kwaad?

Wij adviseren de Canifelox Calm als rustgevend middel hond omdat dit alleen natuurlijke ingrediënten bevat. Je kunt het zien als een natuurlijke rustgever zonder schadelijke bijwerkingen. Je hond zal er dan ook niet suf of sloom van worden. Ook heeft het geen verslavende werking. Het is dan ook niet te vergelijken met medicatie die een dierenarts voorschrijft.

Wat kan ik verder doen om mijn hond om te laten gaan met spanning?

Wil je naast de Calm nog meer ondersteuning geven aan je hond dan is de Relaxopet ook een aanrader. Geluidstherapie heeft bij veel honden ook een rustgevend effect. Bij  honden met verlatingsangst is een 'pratende' anti-stressbal ook een fijne optie. Je kunt een boodschap inspreken voor je hond. Op het moment dat je hond de bal aanraakt zal jouw geruststellende stem laten horen. Tenslotte hebben ook veel honden baat bij Teun de hartslagknuffel voor honden omdat ze hem zien als soortgenootje en daarmee rust geeft.