Waar ben je naar op zoek?
Spijsvertering: maag- en darmproblemen bij de hond

Spijsvertering: maag- en darmproblemen bij de hond

Net als bij mensen is een goed functionerend spijsverteringsstel van de hond essentieel. Op verschillende manieren kun je de maag en darmen van de hond ondersteunen.

Deze ondersteuning is essentieel, omdat elke verstoring tot energieverlies en op langere termijn voor gezondheidsproblemen kan leiden. Alle voeding die je aanbiedt moet goed worden verwerkt in de darmen om zo de voedingstoffen goed te kunnen opnemen. Ook wordt in de darmen het vocht door de darmwand opgenomen. Zuren en darmbacteriën zorgen ervoor dat het voedsel wordt afgebroken tot kleinere delen en stoffen die door het lichaam kunnen worden verwerkt. Daarvoor is een goed evenwicht in elk stadium van wezenlijk belang. Voedingssupplementen met gisten, prebiotica en probiotica kunnen daarbij de helpende hand bieden. Maar let wel: bij ernstige aandoeningen en klachten die niet weggaan, moet altijd een diagnose door een dierenarts worden gesteld.

Hoe herken ik darmproblemen bij mijn hond?

Een verstoorde spijsvertering bij honden laat zich op verschillende manieren blijken. De meest duidelijke signalen zijn: misselijkheid en overgeven door de hond, diarree of vermagering van de hond. De symptomen die zich vaak in een stadium daarvoor uiten: stinkende winden, een vieze geur uit de bek van de hond, rommelende darmen bij de hond. De problemen kunnen je al een idee geven waar het probleem zit en wat de oorzaak kan zijn.

Braken en diarree

Lees meer

Filters

€ 0,00
€ 20,00
Voor:
Gegarandeerd:
Aanbiedingsvorm
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »