Waar ben je naar op zoek?
Supplementen voor stressgevoelige honden

Supplementen voor stressgevoelige honden

Verschillende oorzaken kunnen aanleiding zijn voor gedragsproblemen of ongewenst gedrag van honden. Het is goed om je hierin te verdiepen voordat je een middel kiest.

Sommige oorzaken kun je door training of een andere setting in de omgeving veranderen. Ook kan er een medische oorzaak zijn voor het afwijkend gedrag van jouw hond. Maar waar moet je beginnen als je een hond hebt met een zenuwachtig gevoel?

Het gedrag van hondenrassen is verschillend

Elk ras heeft kenmerken die het hond specifiek maken; uiterlijke kenmerken, maar ook gedragskenmerken. Honden zoals een bordercollie of een husky hebben dagelijks voldoende beweging nodig om hun energie kwijt te kunnen. Kunnen ze dat niet en krijgen ze te weinig prikkels, dan kan dit de hond zenuwachtig maken of in sommige gevallen onhandelbaar of aggressief. Het is daarom belangrijk dat je realiseert wat de behoeftes van jouw hond zijn en rekening houdt met die karaktereigenschappen van de hond. Los van een goede opvoeding is de dagelijkse routine essentieel voor het gedrag.

Gedragstraining voor honden

Om het gedrag van de hond te veranderen, moet er eerst naar de gedragskenmerken van de hond en de huisgenoten worden gekeken. Daarbij wordt de samenwerking en de lichaamstaal van de hond nauwkeurig geobserveerd om dan een behandelplan te maken. Soms zijn er maar kleine veranderingen nodig, maar soms blijkt ook dat de situatie niet geschikt is voor de hond. Daarom is het raadzaam om hiervoor een gespecialiseerde gedragstherapeut of -dierenarts voor te benaderen. Om de training te ondersteunen zijn supplementen soms wenselijk, zodat de hond rustiger wordt of meer focus krijgt.

Let wel: het gaat altijd om de combinatie. Een drukke zenuwachtige hond zal altijd eerst dagelijks voldoende beweging nodig hebben in combinatie met training van consequent handelen. Pas daarna kan eventueel een aanvullend diervoer worden gebruikt.

Lees meer

Filters

€ 0,00
€ 25,00
Voor:
Gegarandeerd:
Aanbiedingsvorm
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »