Enig resultaat

Canifelox Calm: rustgevend middel hond

(118)
 29,95
Toevoegen aan winkelwagen

Ben je op zoek naar een rustgevend middel voor je angstige hond? Spanning bij je hond kan veel oorzaken hebben. Misschien heeft je hond in het verleden iets meegemaakt wat de spanning veroorzaakt. Vooral honden uit het buitenland hebben een rugzakje en de jaarwisseling is ook een gebeurtenis die veel honden het liefste nooit meer meemaken. Toch hoeft het niet altijd zo te zijn dat iets uit het verleden zorgt voor spanning bij jouw hond. Het kan ook iets zijn wat in de hond zelf zit. Het ene ras is ook gevoeliger voor spanning dan het andere ras.

Ervaringen van klanten met angstige honden over de Calm

Wij kiezen er bewust voor om alleen de Canifelox Calm aan te bieden voor angstige honden. De reden is dat dit product bovengemiddeld goed resultaat laat zien. 

We werken ook samen met gedragsdeskundige omdat de Calm geen wondermiddel is en je altijd met gedrag bezig moet blijven. Dit is ook de reden dat Suzan met regelmaat lezingen geeft aan gedragsdeskundigen. Bekijk hieronder enkele ervaringen van klanten die Canifelox Calm voor hun angstige hond gebruiken.

Klant
Desiree Coense

Hond Rex

De calm heeft onze hond Rex letterlijk gered!

hond bang voor vuurwerk
Klant
Anoushka Middelburg

Hond Buddah

Buddah is veel vrolijker en niet meer zo angstig!

Klant
Gerda van Eerden

Hond Mika

Mika vond alles eng tot dat ze calm kreeg!

hond bang voor vuurwerk
Klant
Claudia Langezaal

Hond Evi

Evi herstelt veel sneller van haar angst.

Waarom heb ik een angstige hond?

Honden zijn gevoelige wezens die verschillende redenen kunnen hebben om angst te ervaren. Een van de meest voorkomende oorzaken is blootstelling aan nieuwe of ongewone situaties. Honden gedijen vaak het beste bij routine en voorspelbaarheid. Veranderingen in hun omgeving, zoals nieuwe mensen, dieren of zelfs veranderingen in de huishoudelijke routine, kunnen angst veroorzaken. Dit kan variëren van plotselinge harde geluiden tot onverwachte bezoekers.

Traumatische ervaringen spelen ook een rol bij angstig gedrag bij honden. Dit kan variëren van mishandeling tot ongelukken of zelfs schrikreacties op harde geluiden zoals onweer of vuurwerk. Een enkele traumatische ervaring kan langdurige angst veroorzaken bij een hond, die zich kan uiten in vermijdingsgedrag of angstreacties in vergelijkbare situaties.

Genetica speelt ook een rol bij de persoonlijkheid van een hond en kan bepalen hoe vatbaar ze zijn voor angst. Sommige rassen zijn genetisch vatbaarder voor angst dan andere, maar het is belangrijk op te merken dat individuele variatie binnen rassen ook een grote rol speelt. Honden die van nature wat timide zijn, kunnen eerder angstig gedrag vertonen dan hun meer zelfverzekerde

Angstige hond symptomen

Angst bij honden kan zich op verschillende manieren uiten en het herkennen ervan vereist vaak een subtiel begrip van hondengedrag en lichaamstaal. Hier zijn enkele manieren om angst bij honden te herkennen:

Lichaamstaal is een van de belangrijkste manieren om angst bij honden te herkennen. Let op veranderingen in de lichaamshouding van je hond. Een angstige hond kan zijn lichaam verlagen, zijn oren plat tegen zijn hoofd drukken en zijn staart tussen zijn poten klemmen. Hij kan ook een gespannen uitdrukking hebben, met mogelijk wijde ogen en een gespannen gezicht.

Let op de gezichtsuitdrukking van je hond. Angstige honden kunnen een gespannen gezicht hebben, met mogelijk gespannen lippen, fronsende wenkbrauwen en wijd opengesperde ogen. Hun ogen kunnen ook groot lijken en ze kunnen snel knipperen.

Gedrag is een andere belangrijke indicator van angst. Angstige honden vertonen vaak vermijdingsgedrag. Ze kunnen proberen te vluchten van de situatie, zich verstoppen achter objecten of onder meubels, of zichzelf isoleren van mensen of andere dieren. Sommige honden kunnen ook trillen, hijgen of overmatig kwijlen.

Angstige honden kunnen veel blaffen als reactie op hun angst. Dit kan variëren van blaffen, janken of piepen tot grommen of zelfs huilen. Let op het type en de intensiteit van de vocalisatie, aangezien dit kan variëren afhankelijk van de mate van angst.

Subtiele signalen zoals likken van de lippen, gapen, geeuwen of wegdraaien van de ogen kunnen ook wijzen op ongemak of angst bij een hond.

Veranderingen in eet- of drinkgedrag kunnen ook wijzen op angst bij honden. Een angstige hond kan zijn eetlust verliezen of minder willen drinken dan normaal.

Veel gestelde vragen over supplementen bij een angstige hond

Hieronder staan veel gestelde vragen over rustgevende supplementen voor angstige honden. Klik op de vraag om het antwoord op de vraag te lezen.

Rustgevende supplementen voor honden zijn speciaal ontworpen producten die ingrediënten bevatten die kunnen helpen bij het ondersteunen van een angstige hond. Deze supplementen kunnen variëren van kruidenextracten tot vitaminen en mineralen die ontworpen zijn om de natuurlijke rust en ontspanning van je hond te ondersteunen. Met het rustgevend supplement Canifelox Calm hebben wij al veel angstige honden kunnen helpen.

Je kunt overwegen rustgevende supplementen te geven aan je hond als hij tekenen van angst vertoont, zoals overmatig blaffen, trillen, hijgen, nervositeit, of als hij moeite heeft met ontspannen in bepaalde situaties zoals tijdens onweer, vuurwerk of bezoeken aan de dierenarts.

Over het algemeen zijn rustgevende supplementen veilig voor honden wanneer ze worden gegeven volgens de aanbevolen doseringen. Het is echter altijd verstandig om met je dierenarts te overleggen voordat je nieuwe supplementen aan het dieet van je hond toevoegt, vooral als je hond al andere gezondheidsproblemen heeft of medicijnen gebruikt.

Bij het kiezen van het juiste rustgevende supplement voor je hond, is het belangrijk om te kijken naar de ingrediënten, de ernst van de angst van je hond, zijn grootte en eventuele andere gezondheidsproblemen. Sommige honden reageren mogelijk beter op bepaalde ingrediënten dan op anderen, dus het kan zijn dat je een beetje moet experimenteren om te zien wat het beste werkt voor jouw hond. Wij verkopen alleen Canifelox Calm omdat dit bovengemiddeld goed resultaat laat zien bij angstige honden.

De tijd die nodig is voordat je verbetering ziet bij je hond kan variëren afhankelijk van het supplement en de individuele reactie van je hond. Sommige honden kunnen binnen enkele dagen verbetering laten zien, terwijl het bij andere honden wat langer kan duren. Het is belangrijk om geduldig te zijn en het supplement consistent te blijven geven volgens de aanbevolen dosering. Wij adviseren bijvoorbeeld om ons supplement canifelox calm minimaal 3 maanden te gebruiken. Is er daarna nog geen positief effect? Dan helpt het supplement niet voldoende.

Ja, rustgevende supplementen kunnen veilig worden gecombineerd met andere behandelingen voor angst bij honden, zoals gedragstherapie, training en medicatie voorgeschreven door een dierenarts. Het is altijd het beste om met je dierenarts te overleggen voordat je nieuwe behandelingen toevoegt aan het regime van je hond.

Over het algemeen zijn rustgevende supplementen veilig voor langdurig gebruik, maar net als bij elk supplement, is het belangrijk om de gezondheid van je hond in de gaten te houden en eventuele veranderingen te bespreken met je dierenarts. In sommige gevallen kunnen langdurig gebruik van bepaalde supplementen bijwerkingen veroorzaken, dus het is belangrijk om de aanbevolen doseringen te volgen en regelmatig de gezondheid van je hond te laten controleren. Maar in principe zou je een rustgevend supplement zoals Canifelox Calm het hele jaar door aan je hond kunnen geven.