Wij zijn ervan overtuigd dat de juiste supplementen bijdragen aan de gezondheid en vitaliteit van honden. In de paardenwereld hebben wij met Paardensupplementen.nl ruimschoots bewezen dat we met de juiste supplementen een aanvulling zijn op expertise van de dierenarts. Onze brede kennis op het gebied van supplementen en voer zetten we ook in om de gezondheid en vitaliteit van jouw hond te verbeteren. Hieronder benoemen we meerdere redenen om je hond supplementen als aanvulling op het voer te geven.

Vitaminen en mineralen voor elke hond

Ook als honden een gevarieerde voeding krijgt zijn supplementen van belang omdat niet alle voeding een juiste balans in vitaminen en mineralen bevat. Afhankelijk van de leeftijd, conditie en prestaties van honden is een juiste balans in vitaminen en mineralen van groot belang.

Spijsvertering

De basis van een gezonde hond is de spijsvertering in de maag en darmen van de hond. Sommige honden hebben een hele gevoelige spijsvertering en dan is het raadzaam om een supplement met prebiotica te geven. Door probiotica en prebiotica voor honden wordt de groei van goede bacteriën bevorderd en die van slechte bacteriën geremd. Die is belangrijk om een goede balans te krijgen in de spijsvertering.

Gewrichten

Zowel jonge als oudere honden hebben kunnen profiteren van supplementen voor de gewrichten. Vooral in de opgroeifase van grote honden zijn glucosamine, chondroïtine en MSM van groot belang. Ook bij oudere honden die stijf en stram worden in de achterpoten en moeite hebben met opstaan zijn deze stoffen van groot belang. Deze stoffen zorgen ervoor dat de gewrichten van je hond zo soepel en gezond mogelijk blijven.

Spieren

Sommige honden hebben last van stijve spieren door gebrek aan beweging, ziekte of een voedingstekort. Belangrijk is dan om je hond een supplement te geven met voldoende vitaminen/mineralen en aminozuren. Ook voor honden die veel moeten presteren zijn grote en krachtige spieren van essentieel belang.

Huidproblemen

Veel honden hebben last van een gevoelige huid dit uit zich vaak in een doffe vacht, veel haarverlies en een schilferige huid. Een supplement met Omega 3 en 6 vetzuren is dan een hele mooie aanvulling.

Gratis advies

Ben je inmiddels nieuwsgierig geworden of supplementen ook waardevol kunnen zijn voor jouw hond? Stuur ons geheel vrijblijvend een chat.