Spijsvertering

Probiotica voor honden met angst, vieze scheten en kriebels🐕

probiotica voor honden angst vieze winden krabben

Veel mensen die ik dagelijks spreek hebben niet in de gaten hoe belangrijk de rol van probiotica voor honden is. Vaak denken mensen bij probiotica alleen maar aan ontlasting. Dat een verstoorde darmflora ook kan zorgen voor angst, vieze scheten en overmatig krabben is minder bekend. Als jij deze blog leest dan ben je misschien bekend met deze problemen. 

Als specialist in supplementen voor honden schrijf ik verschillende blogs om mensen te helpen. In deze blog leg ik uit hoe o.a.de darmen en hersenen van je hond nauw met elkaar samenwerken? 

Heb je al zoveel gelezen, maar weet je echt niet meer? Twijfel dan niet en deel je verhaal met mij via whatsapp. Samen kunnen we dan kijken hoe we je hond het beste kunnen helpen.

Wil je je verhaal kwijt? Klik dan op de onderstaande knop of app mij op +31648566572

Misschien heb jezelf ook de ervaring dat als je bang bent dat dit ook gelijk van invloed is op je darmen. De darmen en hersenen werken nauw met elkaar samen. De darmen van je hond doen veel meer dan alleen zorgen voor een goede vertering van het voedsel en daarmee de opname van voedingsstoffen.

Ze zijn daarnaast ook een onmisbare bron van informatie voor de hersenen. In de darmen van honden leven ontzettend veel soorten micro-organismen, die oefenen een grote invloed uit op de emotie en stemming van je hond.

De nervus vagus is de concrete verbinding tussen de hersenen en darmen van je hond. De nervus vagus en de darmen communiceren nauwkeurig met elkaar. De darmen voorzien de hersenen van alle informatie die zij nodig hebben, de hersenen zorgen ervoor dat de darmen voldoende bloed en zuurstof ontvangen.

De brein en darmen communiceren ook met elkaar via de bloedvaten. De bloedvaten vervoeren de hormonen en neurotransmitters serotine en GABA, waarvan het grotendeel in de darmen wordt geproduceerd. In de darmen zorgt Serotine voor het samentrekken en ontspannen van de darmspieren en in de hersenen voor rust. Als er sprake is van een tekort aan dit hormoon kunnen honden bang worden.

Als het GABA niveau te laag is dan zorgt dit ook voor onrust in het hoofd van je hond en het niet goed om kunnen gaan met prikkels. Herstel van angstige ervaringen wordt dan ook enorm bemoeilijkt wanneer GABA te laag is.

Door de goede bacteriën in de darmen aan te vullen met probiotica voor honden zorg je ervoor dat darmen en hersenen van je hond goed met elkaar samenwerken wat kan zorgen voor een rustgevend effect.

Probiotica voor honden met vieze winden 💩

Het is normaal als je hond af en toe een scheet laat. Bij elke hond is er namelijk een bepaalde hoeveelheid gas in het spijsverteringskanaal aanwezig. Kun je niet meer in huis zijn omdat je hond zo'n 40 stinkwinden per dag laat dan is het tijd om hier iets aan te doen.

In de darmen van je hond zijn miljarden bacteriën aanwezig. Onverteerbare voedselresten worden door deze bacteriën afgebroken en bij dit proces komen gassen vrij. Het gas in de darmen van je hond bestaat vrijwel geheel uit stikstof, zuurstof, koolzuurgas, waterstof en methaan. Dit zijn allemaal gassen die niet ruiken. 

Maar soms kunnen scheten ook enorm stinken. Het kan echt naar rotte eieren ruiken. Niet iets waar je graag bij in de buurt bent. Als de scheten van je hond stinken dan komt dit door de zwavelverbindingen die vrijkomen. Dit ontstaat vooral bij de afbraak van eiwitten. Als het niet lukt om de hoeveelheid eiwitten goed te verteren dan krijg je dus stinkscheten. Je kunt dus stellen dat voedingsstoffen niet op de juiste manier worden opgenomen.

Tijd voor probiotica en prebiotica voor je hond om de darmen in balans te brengen zodat de voedingsstoffen beter worden opgenomen.

Probiotica voor honden die veel krabben 🥺

Als je hond veel krabt ligt de oorzaak in veel gevallen ook in de darmen. In de basis is het belangrijk om eerst te kijken of het voer wat je aan je hond geeft ook geschikt is. Sommige honden zijn namelijk gevoelig voor bepaalde dierlijke eiwitbronnen die in hondenvoer zitten. De reactie hierop is overmatig krabben of likken aan de poten. 

Heb je het vermoeden dat het voer de trigger is dan kun je kiezen voor hypoallergeen hondenvoer. Dit voer bevat 1 eiwitbron zoals lam, eend en zalm. Dit zijn eiwitbronnen waar de meeste honden goed op reageren waardoor deze eiwitbronnen in hypoallergeen hondenvoer worden gebruikt. Geef je voer met 1 eiwitbron geef er dan ook geen andere lekkere dingen naast. Anders is het dweilen met de kraan open!  De praktijk is dat veel mensen betalen voor duur voer en dan toch allerlei andere lekkere dingen ernaast geven. Hierdoor zoek je niet gericht naar een oplossing. 

Naast het voer is het raadzaam om de darmen van je hond extra ondersteuning te geven met onze probiotica. 

Uiteraard kan het krabben van je hond ook andere oorzaken hebben zoals vlooien en mijten. In deze blog richt ik mij op het krabben wat komt vanuit de darmen. 

Wat is de beste probiotica voor honden👌

Ik adviseer de Gastro als beste probiotica. De reden hiervoor is dat dit supplement de unieke prebiotische Yarrowia Lipolytica gist bevat in combinatie met 4 stammen van probiotische bacteriën. Wetenschappers hebben ontdekt dat de combinatie van stammen beter met elkaar samenwerken waardoor je een nog beter resultaat merkt. 

👉Probiotica: De superhelden van de darmen van je hond. Deze levende micro-organismen zijn de goede bacteriën en zorgen ervoor dat de darmflora in balans blijft. Zie ze als de vriendelijke soldaten die je helpen bij het bestrijden van slechte bacteriën. 

👉Prebiotica: De voedingsbron voor je hond het zijn de darmhelden. In tegenstelling tot probiotica zijn prebiotica niet levend, maar dienen ze als voeding voor de goede bacterien in de darmen. Ze zijn als de heerlijke maaltijd die de darmvrienden van je hond nodig hebben om te groeien. 

❓Waarom beiden belangrijk zijn? Een harmonieuze dan tussen probiotica en prebiotica bevordert niet alleen een gezonde spijsvertering maar kan ook het immuunsysteem versterken en de algehele gezondheid van je hond verbeteren. 

Klik hier: voor meer informatie over probiotica voor honden.

Hoe snel werkt probiotica voor angst, vieze scheten en overmatig krabben?

De darmen moeten zich eerst goed instellen en dit heeft even de tijd nodig. Gemiddeld kun je uitgaan van een maand. Naast dat je probiotica aan je hond geeft, kun je er ook voor kiezen om een rustgevend middel ernaast te geven. Ervaring is dat deze combinatie elkaar versterkt en positieve ondersteuning geeft aan honden die op wat voor een manier dan ook angst ervaren.

Vragen? Gratis advies van Suzan

Heb je vragen over het wel of niet geven van probiotica aan je hond om de darmflora van je hond te ondersteunen? Neem dan gerust contact op met Suzan via whatsapp en krijg gratis advies. Volg ons ook op ons whatsapp kanaal om op de hoogte te blijven van de laatste blogs, tips, nieuws en kortingen.

Disclaimer

Hoewel we ons best doen om nauwkeurige en nuttige informatie te verstrekken, is het belangrijk te begrijpen dat de inhoud op onze blogs niet bedoeld is als vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. De besproken onderwerpen en aanbevelingen zijn gebaseerd op algemene kennis en ervaringen, maar de gezondheid van individuele honden kan variëren. Voor specifiek advies met betrekking tot de gezondheid van jouw hond raden we altijd aan een dierenarts te raadplegen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *