Spijsvertering

Wanneer geef ik mijn hond probiotica?

Wanneer geef ik mijn hond probiotica?

Probiotica hond 🐕.  Veel honden hebben last van een gevoelige spijsvertering. Vaak uit zich dit door dunne ontlasting of vieze scheten. Maar als de spijsvertering ontregeld is kan je hond nog veel meer klachten krijgen. Denk aan: huidproblemen en verminderde weerstand. Honden voelen zich vaak futloos en hebben weinig energie. De spijsvertering is het motortje van je hond en dus belangrijk om hier ook aandacht voor te hebben. Niet alleen als er al problemen zijn, maar ook preventief.

Probiotica hond

Probiotica zijn levende micro-organismen die via de voeding in de darmen van je hond terecht komen: het gaat om bacteriën en  schimmels zoals (levende) gisten. Dit is goed voor de balans tussen gunstige en ongunstige bacteriën in de darmen.  De darmflora hebben veel invloed op het welzijn van je hond. 

Hoe belangrijk zijn de darmen van je hond?

Een belangrijk deel van het immuunsysteem van je hond begint in de darmen. Verder zijn de darmen belangrijk om de voedingstoffen goed op te nemen. Neemt je hond voedingsstoffen niet goed op, dan zie je dit terug in de energie, vacht en ontlasting en ook vaak het gewicht van de hond.  Nu je weet dat de darmen van je hond zo belangrijk zijn voor je hond snap je ook waarom het zinvol is om probiotica te geven. Ook onder de het mom van voorkomen is beter dan genezen. 

Wanneer geef ik mijn hond probiotica?

  • als je hond last heeft van dunne ontlasting
  • als je hond vieze scheten laat
  • als je hond te dun blijft
  • als je hond uit zijn mond stinkt
  • als je hond weinig energie heeft
  • als de vacht veel verhaart en de vacht er futloos uitziet

Waarom Canifelox Gastro als probiotica?

De Gastro is een supplement met een brede werking waardoor het veel positieve effecten heeft op de darmen van je hond. Het bevat de Yarrowia Lipolytica gist in combinatie met 4 verschillende soorten probiotica. Dit helpt om de darmflora te versterken. Goed voor de balans tussen gunstige en ongunstige bacteriën in de darmen. Op deze manier worden voedingsstoffen ook beter opgenomen. 
Daarnaast bevat het zeealgen en magnesium die ook bijdragen aan de energie en helpen om de spijsverteringsenzymen optimaal te laten functioneren.

Hoe geef je Canifelox Gastro?

Het is een poeder die je dagelijks over het voer geeft. Honden eten het gemakkelijk. Heb je een kieskeurige eter? Dan kun je het mengen met bv. zalmolie. De dagelijkse dosering is op basis van het lichaamsgewicht. De dosering vind je in de productbeschrijving via de afbeelding hiernaast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *