Spanning & Angst

Hond bang voor vliegen | 5 redenen + Oplossing?

hond bang voor vliegen

De Calm voor als je hond bang is voor vliegen

Canifelox Calm: rustgevend middel hond

(118)
 29,95

Dit supplement heeft een rustgevend effect op honden. De Calm bevat de unieke Yarrowia lipolytica gist. Deze gist heeft unieke eigenschappen bij spanning. Verder bevat het valeriaan, tryptofaan en magnesium. Het is 100% natuurlijk en veilig. Honden worden er niet suf of sloom van. Het is ontwikkeld in samenspraak met dierenartsen. We adviseren dit supplement bij honden die spanning ervaren. Spanning kan zich op verschillende manieren uiten. Vaak zie je dit terug in;

Toevoegen aan winkelwagen

Het is in onze maatschappij vrij bekend dat veel honden bang en angstig zijn voor vuurwerk, onweer of andere harde geluiden. Maar wat minder bekend is dat er ook honden zijn die bang zijn voor vliegen of andere insecten die vliegen en dat kan best voor wat vervelende problemen zorgen. In dit artikel gaan we het hebben over waarom honden bang kunnen zijn voor vliegen en wat je eraan kunt doen.

Waarom zijn sommige honden bang voor vliegen?

In de zomermaanden komen de vliegenmeppers regelmatig tevoorschijn en sla we om ons heen om van de vliegen af te komen. Je kunt je dan ook vast goed voorstellen dat onze trouwe vriendjes het ook maar vervelende insecten vinden. Voor sommige honden is het echter meer dan vervelend en is het zelfs een nachtmerrie.

Is je hond bang voor vliegen? Dan kan dat best wel voor wat problemen zorgen en de levenskwaliteit van je hond flink verminderen. Waarom je hond zo bang is voor vliegen kan verschillende redenen hebben. Het kan zijn dat je hond als puppy is gebeten of aangevallen door één of meerdere vliegen en de vlieg als potentieel gevaar ziet. Maar het kan ook zijn dat je hond ontzettend gevoelig is voor het zoemgeluid dat vliegen maken. Er zijn allerlei verschillende factoren waarom je hond bang kan zijn voor rondvliegende vliegen.

5 redenen waarom je hond bang is voor vliegen

Waarom je hond bang is voor vliegen kan verschillende redenen hebben die ik nu met je ga bespreken.

1. Snelle en Onvoorspelbare Bewegingen

Vliegen kunnen allerlei kanten op gaan waardoor ze moeilijk te volgen zijn voor je hond. Dit kan je hond zo bang maken dat hij helemaal panisch wordt en daardoor kan gaan blaffen, wegrennen of verstoppen om maar af te komen van de vliegen. 

2. Gebeten door een vlieg

Is je hond in het verleden gebeten door een wesp of bij dan heeft dit waarschijnlijk voor pijn en ongemak gezorgd bij je hond. Deze traumatische ervaring kan ervoor zorgen dat je hond vliegende insecten associeert met potentiële pijn en gevaar, waardoor hij bang is voor alle vliegen ook al doen de meeste vliegen geen pijn, maar ja leg dat je hond maar uit.

3. Bang voor het geluid dat de vlieg maakt

We weten zelf als geen ander hoe irritant het geluid van een vlieg kan zijn, vooral wanneer we willen slapen en er een vlieg om ons heen vliegt kan het zeer frustrerend zijn. 

Voor je hond is het geluid van een vlieg nog veel intenser omdat je hond veel beter kan horen dan wij. Het geluid van een vlieg kan je hond ook angstig maken, omdat je hond niet zeker weet waar het geluid nu precies vandaan komt.

4. Verzwakte zintuigen

Naarmate je hond ouder wordt verzwakken de zintuigen van je hond. Het zicht of het gehoor van je hond is niet meer zo goed en scherp als in zijn jongere jaren.

Je zou dan misschien kunnen denken dat dit juist kan helpen, omdat je hond de vlieg minder goed kan zien en minder intens hoort, maar het is niet zo dat je hond doof of blind is.

Zijn vermogen om de vlieg op te sporen en te ontwijken kan alleen afnemen waardoor het lastiger wordt voor je hond om te ontsnappen. Dit kan er voorzorgen dat je hond juist heel erg angstig wordt, omdat hij zich geen raad meer weet. 

5. Je hond is in het algemeen angstig

Honden kunnen bang zijn voor vliegen als ze last hebben van algemene angst. Als je hond zich snel angstig of spanning voelt, kan de plotselinge aanwezigheid van een vlieg deze angstreactie uitlokken.

Canifelox Calm de oplossing?

Is je hond bang voor vliegen of is je hond ook angstig voor anderen dingen? Dan zou je een natuurlijk supplement als canifelox calm kunnen proberen. Dit is een natuurlijke rustgever zonder dat je hond er suf of sloom van wordt.

Geef je hond innerlijke rust met Canifelox Calm

De Calm biedt ondersteuning voor jouw hond om de scherpe randjes ervan af te halen. Het is 100% natuurlijk en veilig. Honden worden er niet suf of sloom van en het is ontwikkeld in samenspraak met dierenartsen.

Disclaimer

Hoewel we ons best doen om nauwkeurige en nuttige informatie te verstrekken, is het belangrijk te begrijpen dat de inhoud op onze blogs niet bedoeld is als vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. De besproken onderwerpen en aanbevelingen zijn gebaseerd op algemene kennis en ervaringen, maar de gezondheid van individuele honden kan variëren. Voor specifiek advies met betrekking tot de gezondheid van jouw hond raden we altijd aan een dierenarts te raadplegen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *