Spijsvertering

Darmen hond tot rust brengen | Hoe doe je dit? Lees het hier!

hond tot rusten brengen

Zijn de darmen van je hond onrustig en wil je de darmen van je hond tot rust brengen? Een evenwichtige darmflora is belangrijk voor de gezondheid van je hond. Het zorgt voor een goede stoelgang en versterkt het immuunsysteem waardoor je hond minder kans heeft op gezondheidsklachten.

Is dit bij jouw hond niet het geval? Dan kan het zijn dat de darmflora van je hond is verstoord. In deze blog vertel ik je hoe je de darmen van je hond tot rust brengt met probiotica en wat de relatie is tussen een evenwichtige darmflora en het gebruik van probiotica voor honden

Wat is de darmflora van een hond?

De darmflora, ook wel darmmicrobioom genoemd, bestaat uit alle goede en slechte bacteriën in de darmen van je hond en wordt bij een gezond buikje in evenwicht gehouden. Het zorgt voor een goede stoelgang en niet verteerde voedselresten worden alsnog afgebroken.

Maar wanneer het evenwicht in de darmflora verstoord raakt, met andere woorden, wanneer er meer slechte dan goede bacteriën in de darmen van je hond aanwezig zijn, kan dit ongemak veroorzaken.

In dit geval is het verstandig om je hond te ondersteunen met probiotica voor honden. Probiotica bestaan uit goede bacteriën die de darmflora van je hond ondersteunen en kunnen bijdragen aan het herstellen een evenwichtige darmflora.

Hoe weet ik of de darmflora van mijn hond wel of niet in balans is?

Als de darmen van je hond in balans zijn, zorgt dit voor een goede spijsvertering. Op die manier worden alle voedingsstoffen uit het voer optimaal opgenomen. Persoonlijk ben ik zeer praktisch ingesteld en benadruk altijd dat een gezonde hond te zien en te ervaren is wanneer de darmen goed functioneren.

Als de darmen niet in balans zijn, herken je dit aan de vacht, ontlasting en gasvorming. Redenen waarom de darmen van je hond onrustig kunnen zijn: zijn verminderde weerstand na behandeling met antibiotica, spanning of het niet goed reageren op bepaalde voedingsstoffen.

1: Mijn hond heeft een doffe vacht

De vacht van je hond is een weerspiegeling van hoe hij zich voelt. Een doffe vacht is meestal een symptoom van een tekort aan omega’s, voedingsstoffen of een slechte weerstand. Je kunt de huid en vacht van je hond ondersteunen door de darmflora in evenwicht te brengen met probiotica. Daarnaast is het zinvol om elke dag een scheutje zalmolie over het voer te geven. Behalve dat honden dit erg lekker vinden is het ook rijk aan belangrijke omega 3 en 6 vetzuren.

2: Mijn hond heeft slechte ontlasting

De ontlasting van je hond kan je enorm veel vertellen. De vorm, kleur en hoeveelheid geven je inzicht in de spijsvertering en gezondheid van je hond. Besteedt daarom dagelijks aandacht aan de ontlasting van je hond. Besteed daarbij aandacht aan de vorm, kleur en hoeveelheid.

De vorm van de ontlasting van je hond moet goed van structuur zijn. Het mag niet te hard zijn, maar ook niet te dun. Je hoeft niet direct in paniek te zijn als de ontlasting een paar dagen wat anders is qua vorm.

Ontlasting van je hond kan meerdere kleuren hebben zoals bruin, groen, helderrood, zeer donkere ontlasting en gele of oranje ontlasting.

De kleur van gezonde ontlasting is bruin. Helderrood en donkere ontlasting is vaak het gevolg van bloed in de ontlasting. Gele en oranje ontlasting kan te maken hebben met de lever. Vertrouw je het niet raadpleeg dan altijd een dierenarts.

3: Mijn hond laat vieze scheten

Scheten van honden ontstaan in het laatste deel van de dikke darm. Wanneer de darmflora van je hond uit balans is, groeien er schadelijke bacteriën in de darmen. Omdat de darmen het voedsel niet meer goed kunnen verteren kan dit leiden tot gasvorming wat bovendien niet bepaald lekker ruikt.

Om de darmen van je hond weer tot rust te brengen is het zinvol om Canifelox Gastro aan het voer van je hond toe te voegen. Dit is een probiotica dat een positieve invloed heeft op de verbetering van de spijsvertering en de opname van voedingsstoffen.

darmen hond tot rust brengen

Hoe zorgt probiotica voor meer rust in de darmen van je hond?

 Je staat er misschien niet vaak bij stil, maar in de darmen van honden huist er een complete wereld aan levende bacteriën en gisten. Dit klinkt misschien een beetje eng, maar deze zitten er om je hond gezond te houden.

In de darmflora herbergen zich ontzettend veel soorten micro-organismen van verschillende geslachten en soorten. En net als een vingerafdruk is de samenstelling van de darmen van elke hond uniek. Al deze darmbacteriën spelen een hele belangrijke rol bij de spijsvertering en het versterken van het immuunsysteem.

Als er sprake is van een verstoorde darmflora dan kan probiotica de darmen van je hond ondersteunen en tot rust laten brengen. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat probiotica meerdere positieve effecten hebben. Elke bacteriestam heeft zijn eigen specifieke werking. In een goed supplement worden dan ook meerdere bacteriestammen toegevoegd.

Met welke probiotica kan ik de darmen van mijn hond tot rust brengen?

Als je deze blog leest dan weet je ook vast dat er veel probiotica voor honden te verkrijgen is. Maar ja, wat is dan de beste probiotica voor je hond om de darmen van je hond tot rust te brengen? Met mijn kennis van supplementen adviseer ik je om altijd te kiezen voor een probiotica waar meerdere stammen probiotica in voorkomen. Ik adviseer je om te kiezen voor de Gastro. Dit is een volledig natuurlijk supplement met de unieke Yarrowia Lipolytica gist, in combinatie met 4 stammen van probiotische bacteriën.

  • Lactobacillus acidophilus
  • Enterococcus faecium
  • Pediococcus acidolactici
  • Lactobacillus casei

Wetenschappers hebben ontdekt dat deze combinatie van stammen veel gezondheidsvoordelen heeft. Zoals eerder beschreven is het belangrijk om probiotica te hebben waar meerdere stammen in zijn verwerkt die goed met elkaar samenwerken. Om het supplement extra krachtig te maken is zeewier en mariadistel toegevoegd. 

Ervaringen van klanten over de Gastro!

Conclusie

Een evenwichtige darmflora is cruciaal voor de gezondheid van je hond, aangezien het bijdraagt aan een goede spijsvertering en het versterken van het immuunsysteem. Een verstoorde darmflora kan zich uiten in symptomen zoals een doffe vacht, slechte ontlasting en winderigheid. Probiotica zoals Canifelox Gastro, kunnen helpen de balans van de darmflora te ondersteunen en de darmen van je hond tot rust brengen.

Vragen? Gratis advies van Suzan

Heb je vragen over het wel of niet geven van probiotica aan je hond om de darmflora van je hond te ondersteunen? Neem dan gerust contact op met Suzan via whatsapp en krijg gratis advies. Volg ons ook op ons whatsapp kanaal om op de hoogte te blijven van de laatste blogs, tips, nieuws en kortingen.

Disclaimer

Hoewel we ons best doen om nauwkeurige en nuttige informatie te verstrekken, is het belangrijk te begrijpen dat de inhoud op onze blogs niet bedoeld is als vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. De besproken onderwerpen en aanbevelingen zijn gebaseerd op algemene kennis en ervaringen, maar de gezondheid van individuele honden kan variëren. Voor specifiek advies met betrekking tot de gezondheid van jouw hond raden we altijd aan een dierenarts te raadplegen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *