Gezondheid

Hond stinkt uit bek | Wat kan ik hier aan doen?

hond stinkt uit bek

Sommige honden hebben een afstotende geur uit hun bek. Een vervelend probleem waar je zo snel mogelijk vanaf wilt. Om je hond hiervan af te helpen moet je op zoek naar de oorzaak. Heb je de oorzaak van de geur bij de hond gevonden? Dan is het in de meeste gevallen eenvoudig op te lossen.

Vijf oorzaken voor de geur uit de bek van honden

Hieronder belichten we een aantal mogelijke oorzaken. Ook vind je hier maatregelen die voor een aantal problemen de oplossing kunnen bieden en de geur verhelpen. 

Mondhygiëne

In de meeste gevallen wordt stank uit de bek van een hond veroorzaakt door een chronische ontsteking. Een medische term hiervoor is gingivitis. Je kunt dit herkennen aan de roodheid van het tandvlees. Deze ontstekingen ontstaan vaak door tandplak wat niet wordt verwijderd en daardoor tandsteen veroorzaakt. Het tandsteen kan leiden tot de ontwikkeling van bacteriën tussen de tanden en het tandvlees. Deze bacteriën kunnen voor een ontsteking zorgen. In zo’n geval is het raadzaam om een afspraak te maken voor een gebitsverzorging van je hond. Ter preventie is het verstandig om het gebit van je hond dagelijks te reinigen. De gemakkelijkste manier is met natuurlijke dentalsticks, zoals die van Leader Oral Pro.

Verstoorde spijsvertering

Net als bij mensen kan de oorzaak van de geur ook liggen in de maag en/of de darmen. Om evenwicht in de darmflora van de hond te brengen biedt Canifelox Gastro uitkomst met behulp van 4 soorten probiotica. Ook bevat dit product eigenschappen die de stinkende geur uit de bek van de hond neutraliseert.

Leverproblemen

Soms is de oorzaak ernstiger. Er kan namelijk ook sprake zijn van een probleem met de lever. Dit herken je vaak aan een slechte eetlust en gele stippen op het tandvlees. Als er een vermoeden is van een niet goed functionerende lever van de hond, dan is het verstandig om een bezoek te brengen aan je dierenarts. Om de reinigende werking van de lever te ondersteunen, kun je je hond dagelijkse ondersteuning geven met een supplement zoals Epato Pet. Een product als dit bevat plantextracten zoals de Mariadistel en anti-oxidanten die een belangrijke rol spelen bij de ondersteuning en bescherming van de lever.

Nierproblemen

Ook nierproblemen kunnen herkend worden door een slechte adem van je hond. Ook in zo’n geval is het verstandig om een bezoek te brengen aan de dierenarts. Nierproblemen herken je vaak door adem wat ruikt naar urine. Probeer daarom de geur van de adem goed waar te nemen om aan de voorkant een juiste diagnose te maken zodat je hond de juiste behandeling krijgt.

Diabetes

Ten slotte kan het stinken een belangrijk signaal zijn bij diabetes. De geur is dan bijna aangenaam: de adem van de hond ruikt dan vaak zoet of fruitig. Gelukkig is diabetes bij honden vaak medisch goed te behandelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *