Gezondheid

Hond stinkt uit bek | Wat kan ik hier aan doen?

hond stinkt uit bek

Hond stinkt uit bek. Iets wat voor een onaangename geur kan zorgen.  Een vervelend probleem dus waar je zo snel mogelijk vanaf wilt. Om je hond hiervan af te helpen moet je op zoek naar de oorzaak. In deze blog gaan we in op de 2 meest voorkomende oorzaken het gebit en de spijsvertering. 

Oorzaken voor hond stinkt uit bek 

Tandplak en tandsteen hond 

In de meeste gevallen is een slechte mondhygiëne de boosdoener van stank uit de bek van je hond. Het belang hiervan wordt door veel eigenaren over het hoofd gezien. Er zijn dan ook veel honden met gebitsproblemen waar de eigenaar niet van op de hoogte is.  Je weet nu dus dat je het onder anderen kunt herkennen aan een slechte adem. Het begint vaak met tandplak . Dit is een onzichtbaar laagje op de tanden wat bestaat uit voedselresten, slijm en bacteriën. Het is echt bizar hoe snel tandplak in tandsteen kan veranderen. Want wist jij dat dit al in 24 uur kan gebeuren. Tandplak kan voor veel ellende in de mond zorgen. Het eerste wat wordt aangetast is het tandvlees. Als hier sprake van is dan zie je vaak dat het tandvlees ook gaat bloeden en een andere kleur krijgt. Doe je hier niks aan dan zal je hond op de langere termijn zelfs tanden of kiezen verliezen. Ook in de rest van het lichaam kan het gevolgen hebben voor de gezondheid van je hond. Nu je dit allemaal weet is het belangrijk om actie te ondernemen. Het is verstandig om eens in de zoveel tijd een bezoek te brengen aan de dierenarts om het gebit van je hond te laten controleren. Maar in deze tussentijd kun jezelf ook veel doen aan het voorkomen van tandplak. Wij hebben daarvoor de Dental Oral Pro is het assortiment opgenomen. 

Wat doet de Dental Oral Care voor stank uit de bek van honden

Dit product heeft een unieke samenstelling waardoor de mondconditie snel zal verbeteren. Het pakt namelijk een slechte adem, tandplak/tandsteen en geïrriteerd tandvlees bij de bron aan. Het mooie is dat je binnen een periode van 1 a 2 weken al verbetering ziet. Het bestaat uit een capsules die je gemakkelijk kunt toedienen aan je hond. Honden tot 25 kg hebben genoeg aan 1 capsule en honden boven de 25 kg zijn 2 capsules per dag nodig voor het beste resultaat. 

Hond stinkt uit bek door onbalans spijsvertering.  

Net als bij mensen kan de oorzaak van de geur ook liggen in de maag en/of de darmen. Sommige honden hebben de nare gewoonte om ontlasting van andere honden te eten. Dit kan zorgen voor stank uit de bek en  voor een onbalans in de maag en darmen. Maar het kan ook zo zijn dat niet alle voedingsstoffen goed worden verteerd. Dit kan komen doordat je hond niet goed overweg kan met het voer wat hij krijgt en de vertering niet op de juiste manier plaatsvindt. Naast dat de hond hiervan uit zijn bek kan stinken kan dit ook voor allerlei andere vervelende problemen zorgen. Belangrijk dus om evenwicht in de darmflora te brengen. 

Gastro de beste probiotica voor honden 

Om evenwicht in de darmflora van je  hond te brengen biedt Canifelox Gastro uitkomst.  Met behulp van 4 soorten probiotica heeft het een hele krachtige werking. Het is een poeder wat je gemakkelijk kunt toevoegen aan het eten van je hond. Het is goed om je te realiseren dat de spijsvertering het motortje van je hond is en dat dit zorg en aandacht verdient. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *