Beweging

Glucosamine hond

Glucosamine ondersteunt de gewrichten van honden. Daarom wordt door dierenartsen vaak glucosamine geadviseerd. Maar waarom is glucosamine nu zo belangrijk? We leggen je in deze blog graag uit wat de werking is.

Wat is glucosamine?

Glucosamine bestaat uit een glucosemolecuul en een aminogroep. Het is een lichaamseigen stof met een belangrijke rol voor de gewrichten van je hond. Het ondersteunt de vorming van stevig en elastisch kraakbeen. Je kunt het zien als een belangrijk smeermiddel voor de gewrichten van je hond. Zie het als olie in de auto. Als er onvoldoende olie in je auto zit dan loopt deze ook niet goed.

Hoe werkt glucosamine bij jouw hond?

Het is belangrijk om de gewrichten van honden te ondersteunen. De gewrichten bestaan uit kraakbeen, synoviale vloeistof en gewrichtsbanden. Kraakbeen zit in het gewricht over de botuiteinden heen. De kwaliteit van het kraakbeen en gewrichtsvloeistof zijn belangrijk om de gewrichten van je hond soepel te houden.

Glucosamine kun je geven als ondersteuning voor de gewrichten doordat het een lichaamseigen aminosuiker is en een belangrijke bouwsteen voor het kraakbeen en bindweefsel. Wanneer je glucosamine geeft, dan stimuleert dit de aanmaak van gewrichtssmeer, ook bekend als synovia.

Glucosamine en chondroïtine voor de gewrichten van honden

Glycosaminoglycanen, zoals glucosamine en chondroïtine, vormen een belangrijk bestanddeel van het kraakbeen in onder andere de gewrichten. Glucosamine komt altijd voor in een mengsel, vaak  glucosamine-hydrochloride of glucosamine-sulfaat. Glucosamine-hydrocloride bevat het meeste glucosamine, maar glucosamine-sulfaat het meest effectief te zijn.

Chondroïtine lijkt op glucosamine. Waar glucosamine de grootste rol speelt in de aanmaak van nieuw kraakbeen is chondroïtine ook heel belangrijk voor het bindweefsel rondom het gewricht. Deze twee stoffen worden vaak in combinatie gevonden in supplementen. Een supplement met de combinatie van deze twee stoffen wordt sneller en beter opgenomen.

Supplementen voor honden met glucosamine 

Hondensupplementen.nl heeft 2 producten in het assortiment met glucosamine die de gewrichten van je hond optimaal ondersteunen. 

Heb je na het lezen van dit artikel nog een vraag? Wij geven dagelijks gratis deskundig advies. We helpen je graag verder.

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.Heb je vragen over onze producten of hoe je het gebruikt? Neem dan contact met ons op. Ons team van specialisten adviseert je graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *