Spanning & Angst

Stressgevoelige hond uit het buitenland

Lees je deze blog dan heb je waarschijnlijk net een puppy gekregen of mag je binnenkort een puppy verwelkomen. Je wilt je puppy de beste start geven. Dit begint al bij de eerste nachten. Deze zullen het moeilijkste zijn, omdat je puppy nog nooit alleen is geweest zonder zijn moeder, broertjes en zusjes. Hij ligt nu helemaal alleen zonder de lichaamswarmte van het nest. Piepen en janken is dan een logische reactie van je pup omdat dit van nature de functie heeft om de moeder naar zich toe te lokken. Je pup zal pas stoppen, wanneer het geborgenheid heeft gevonden. Een puppy knuffel met hartslag geeft deze geborgenheid.

Wat heeft een hond uit het buitenland vaak meegemaakt?

Hoeveel een hond heeft meegemaakt is mede afhankelijk van zijn leeftijd. Wat in ieder geval duidelijk is dat het leven in Nederland totaal anders is dan waar de hond vandaan komt. In zijn geboorteland heeft hij vaak veel gezworven en stond er niet dagelijks een bakje voer klaar. Om aan voedsel te komen was het noodzakelijk om de concurrentie met soortgenoten aan te gaan. Ook kan het zijn dat je hond langere tijd in een asiel heeft gezeten met omstandigheden die je je hond niet toewenst. Dan is het moment daar dat jij je hond een forever home plekje wilt geven. Dan is er nog een hele reis te gaan voordat hij eindelijk zijn veilige haven heeft bereikt. Je kunt denken aan een opvangadres, lange reis met het vliegtuig en/of bus.

Welk gedrag zie je vaak bij een hond uit het buitenland?

Omdat geen hond hetzelfde is zal ook het gedrag per hond verschillen. Als honden spanning ervaren na een traumatische ervaring in het verleden dan merk je vaak het volgende:

  • Overmatig blaffen en piepen door geluiden van buitenaf
  • Angstig of juist dominant reageren richting andere honden
  • Agressief reageren richting mensen/kinderen
  • In huis plassen
  • Verlatingsangst
  • Trillen en kwijlen

CANIFELOX Calm kan je hond uit het buitenland ondersteunen

Het belangrijkste is dat je geduldig bent en je hond de tijd geeft om te leren en te wennen aan zijn nieuwe omgeving. Dit zal niet altijd gemakkelijk zijn! Probeer vooral de succesjes te vieren als er dingen goed gaan en niet te straffen. Om het allemaal wat gemakkelijker te maken voor jullie allebei is een natuurlijke rustgever zinvol. Calm van Carnifelox geeft je hond meer innerlijke rust waardoor het allemaal gemakkelijker is om positief gedrag aan te leren. Natuurlijk is het geen wondermiddel en zul je samen ook moeten blijven werken aan gedragsveranderingen maar het maakt het allemaal een stuk gemakkelijker.

 

Meer weten? Dan kun je dagelijks contact met ons opnemen via Whatsapp 0648566572.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *